Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Moordenaar juf Mieke wordt allicht geïnterneerd, niet voor assisen

Juf Mieke

Gunter Uwents, de moordenaar van juf Mieke uit Noorderwijk, wordt allicht geïnterneerd. Uit deskundigenonderzoek blijkt dat de dader ontoerekeningsvatbaar is. De kans is heel klein dat de moord voor assisen moet komen.

Dinsdag verscheen Uwents opnieuw voor de raadkamer in Turnhout. Hij blijft nog 2 maanden langer in de cel.   Het Antwerps parket had afgelopen zomer namelijk een vordering tot internering voor de kwalificatie moord neergelegd.

De kans dat een van de partijen zich tegen de internering gaat verzetten, is erg klein.  (pol)

'Doorbraak na uitnodiging voor DNA-onderzoek'

Op dinsdag 10 november 2020 werd de 59-jarige Maria 'Mieke' Verlinden dood aangetroffen door haar man Michel in hun woning in de Fabiolastraat Noorderwijk.

De dader, Gunter Uwents, had buitensporig zwaar geweld gebruikt met 101 messteken. Er werd niets gestolen: een portefeuille met geld lag onaangeroerd op de eetkamertafel.

In het gerechtelijk onderzoek gevoerd tussen de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen en de lokale recherche van politie Neteland, werd niets aan het toeval overgelaten.

Zo werd op vraag van de onderzoeksrechter een uitvoerig DNA-onderzoek opgestart door het forensisch DNA-labo van het UZA en het NICC. In dat kader kreeg de 37-jarige verdachte uit Berchem onlangs een uitnodiging van de speurders voor een verhoor en de afname van een DNA-staal.

Nog voor het DNA-staal werd afgenomen, heeft de man bij de speurders een uitvoerige verklaring afgelegd over zijn betrokkenheid bij de feiten.

De man  is een oud-leerling van juf Mieke. De 30-er was niet gekend bij politie en gerecht." (parket)

Rechtbank Turnhout

Rechtbank Turnhout

Fabiolastraat , Noorderwijk, België

Juf Mieke

Deel dit artikel